Stein Janssen

Artistiek leider & vaste acteur

Carolien van Heijst

Actrice The Mercy Seat

Lianne van der Mee

Actrice The Way We Get by

Anne van Blanken

Regisseur The Way We Get by

Yvette Plat

Productie The Way We Get by

Prisca van der Mullen

Actrice De Bestemming

Pauline Greidanus

Regisseur De Bestemming

Roos Dros

Actrice De Minnaar

Dick Gilsing

Regie De Minnaar & Mercy SeatStein Janssen is de artistiek leider en vaste acteur bij Toneelgroep Sterrenstof. Op zijn 13e werd het hart van Stein gestolen door het acteren en sindsdien is hij

(dus nu al zo'n 14 jaar) met veel plezier hiermee bezig. Diepe hartstocht en groot enthousiasme is dan ook DE drijfveer van Stein.

 

Hij heeft diverse particuliere acteeropleidingen gevolgd in Nederland en België, waaronder Acteerstudio Paul Dekker
in Den Bosch

waar Stein de Meisner techniek ontdekte, dit bracht hem terug naar het hier en nu. Wat gebeurd er als je in contact bent met een andere acteur en wat doet dit met je?
Wat gebeurd er als je zegt: “Stel je eens voor dat?" Wat voel je dan?

 

Echt zijn in verbeelde omstandigheden dat is het streven van Stein op het toneel en voor de lens. Het mooie aan acteren vindt hij dat je altijd begint ''From scratch''. Hoeveel je ook op het toneel hebt gestaan ieder moment en ieder personage is weer nieuw. Dit daagt je uit om constant waakzaam te zijn en op zoek te gaan naar waar het personage zit.

 

Stein typeert zichzelf als een autodidact en bevindt zichzelf niet graag in de schoolbanken. Hij heeft het besluit genomen om niet te auditeren voor de toneelscholen, maar om zijn ervaring direct op te doen in de praktijk. Hierdoor is Toneelgroep Sterrenstof geboren.

Stein kiest de stukken uit en vertaald deze, schrijft de aanvragen, zoekt de juiste mensen voor de productie, geeft traingen en workshops en ontwikkeld na hand van de voorstellingen en regelt productionele en artistieke werkzaamheden die komen kijken bij het runnen van een gezelschap.


In De Minnaar vertolkte Stein de rol van Richard en Max. In
Mercy Seat speelde hij Ben. In The Way We Get By speelde hij de rol van Thijs.

 

In De Bestemming speelt Stein de rol van Ben

 

 

 

Meer over Stein vind je op www.steinjanssen.nl

Stein Janssen in The Mercy Seat 2014

TGSterrenstof

Mail ons!